Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Απολαυστικό παγωτό για σκύλους.

Μέσα στο καλοκαίρι, όλοι λαχταράμε κάτι παγωμένο και απολαυστικό για να δροσιστούμε. Οπως είναι γνωστό, οι σκύλοι δεν πρέπει να καταναλώνουν ζάχαρη και γενικότερα γλυκά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθούν κάτι δροσιστικό και πεντανόστιμο που μπορεί να τους δροσίσει ένα καυτό καλοκαιρινό μεσημέρι.

Ορίστε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, για να φτιάξετε ένα λαχταριστό παγωτό για τον τετράποδο φίλο σας!

Συστατικά
1 μπανάνα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση
- Λιώνουμε την μπανάνα και την ανακατεύουμε με το γιαούρτι
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς το φυστικοβούτυρο ώστε να γίνει πιο ρευστό και να μπορεί να ανακατευτεί καλύτερα με τα άλλα συστατικά
- Προσθέτουμε στο μείγμα, το λιωμένο φυστικοβούτυρο και το μέλι
- Βάζουμε το μείγμα είτε με μικρά μπωλάκια, είτε σε μεγάλες παγοκύστες, ανάλογα με το μέγεθος παγωτού που θέλουμε να φτιάξουμε, και τα αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν

Προαιρετικά: αν αρέσουν στον σκύλο μας γενικότερα τα φρούτα και οι πιο περίεργες γεύσεις, μπορούμε να ψιλοκόψουμε μέσα στο μείγμα μας, φράουλες ή διάφορα βατόμουρα και σμέουρα. Κάνουν πολύ καλό στον οργανισμο του σκύλου μας, και προσθέτουν έξτρα φρουτένια και δροσερή γεύση στο παγωτό!

Είναι καλό να βγάζουμε το παγωτάκι από το ψυγείο 10 λεπτά περίπου πριν το δώσουμε στο σκυλάκι μας, για να το αφήσουμε να μαλκώσει ελαφρώς, και ναμπορεί να το γλύψει πιο ευχάριστα. 
Μετά του το βάζουμε στο μπωλάκι του, και ανάλογα με το μέγεθος του παγωτού, μπορεί να απασχολήσει ευχάριστα τον σκύλο μας, για τα επόμενα 10 λεπτά έως και μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου