Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σκυλομπισκότα για όλα τα γούστα!


Ορίστε τρεις διαφορετικές συνταγές για σπιτικά σκυλομπισκότα, που θα ικανοποιήσουν όλες τις ορέξεις των τετράποδων φίλων σας!

Υλικά:

Σκυλοkookie Νο 1:
-500 γρ. ωμό κρέας ό,τι είδος χωρίς λίπος, φτάνει να είναι αλεσμένο (όχι σε μορφη κιμά) -1/2 φλιτζάνι γάλα   
-1 αυγό
-1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
-Μια πρέζα δυόσμο
-Μια πρέζα ρίγανη
-σκόρδο σε σκόνη γύρω στο κουταλάκι του γλυκού
-Νερό όσο χρειαστεί

Σκυλοkookie Νο 2:
-3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 φλιτζάνια αλεσμένη βρώμη, τόσο ώστε να μοιάζει σαν αλεύρι
-1 φλιτζάνι γάλα
-½  ως 1 φλιτζάνι κρύο νερό
-550γρ. μπέικον (κομμένο σε μικρές μπουκιές και τσιγαρισμένο στο τηγάνι)
-2 κουταλιές της σούπας τυρί τύπου cheddar
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
-Μισή πρέζα αλάτι , όχι παραπάνω!
   
Σκυλοkookie Νο 3:
-2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
-1 φλιτζάνι πουρέ μείγματος λαχανικών (κολοκυθάκι, καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι κλπ)
-1 αυγό
-2 φλιτζάνια τυρί τύπου  cheddar
-1 σκελίδα σκόρδο χτυπημένη στο γουδί
-½ φλιτζάνι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
-Γάλα όσο ''τραβήξει'' γύρω στα 2/4 του φλιτζανιού του τσαγιού
-Νερό όσο χρειαστεί


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά (αν έχετε ζυμωτήριο στο μίξερ, τότε φτιάξτε το μείγμα εκεί).
Προσθέτουμε νερό τόσο, όσο χρειαστεί, για να μην είναι το μείγμα πολύ σκληρό, έτσι ώστε να πετύχουμε αφράτα μπισκότα.

Όταν ζυμώσουμε τα υλικά έχουμε σαν αποτέλεσμα μια μεγάλη μπάλα από ζυμάρι, την οποία χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Ανοίγουμε μ' ένα χοντρό πλάστη, σε πάχος ίσο με ένα δάχτυλο μας, γύρω στο 1 εκατοστό.
Παίρνουμε κουπάτ σε ό,τι σχήμα θέλουμε -εγώ χρησιμοποιώ κουπάτ σε σχήμα κόκαλου- και κόβουμε τα μπισκότα.


Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-20 λεπτά, σε αέρα.
Ανάλογα το πόσο τραγανά τα θέλουμε, τα αφήνουμε παραπάνω να ψηθούν.


Στα Σκυλοkookie Νο 2, τσιγαρίζουμε ελαφρώς το μπέικον (κρατάμε και το ζουμάκι του τσιγαρίσματος).
Αφού το 'χουμε κόψει ψιλό-ψιλό, το ενσωματώνουμε στην υπόλοιπη ζύμη μας (γάλα, αλεύρι, σκόρδο).
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί, για ένα αφράτο αποτέλεσμα.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ, ώστε να κρατηθούν φρέσκα.


Αν δεν φτιάξουμε όλη τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε δόσεις που επιθυμούμε να ψήνουμε κάθε φορά, την κλείνουμε σε μαγειρική μεμβράνη και την αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
Έτσι, κάθε φορά θα έχουμε φρέσκα μπισκότα και όχι μπαγιάτικα- πανιασμένα.


Tip 1:
Αποφύγετε το κρεμμύδι και τα πολλά μπαχαροπίπερα, δεν τους αρέσει και δεν κάνουν καλό στην υγεία τους.

Tip 2:
Μπορείτε να παίξετε με τα «δροσερά» μυρωδικά (μέντα, δυόσμος) για να μη μυρίζουν σκόρδο, που το λατρεύουν.


Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα από τα καλομαθημένα σας!

πηγή: eyedoll.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου