Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

10 ανθρώπινες τροφές που ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μοιραστούμε με τον σκύλο μας.

Ο γενικός κανόνας λέει πως οι ανθρώπινες τροφές δεν κάνουν καλό στους σκύλους, και μάλιστα κάποιες από αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία τους.
Όμως δεν υπάρχει καμία τροφή που να είναι ασφαλής ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στον σκύλο μας ένα μεζεδάκι από το τραπέζι μας χωρίς φόβο?
Φυσικά και υπάρχει! 
Παρακάτω θα δούμε 10 διαφορετικές τροφές που περιλαμβάνουμε στο δικό μας διαιτολόγιο, και μπορούμε άφοβα να τις μοιραστούμε με τους καλύτερους μας φίλους! 
Μάλιστα όλες αυτές είναι πολύ υγιεινές για τον σκύλο μας, με την προϋπόθεση πως θα του προσφέρονται χωρίς έξτρα αλάτι, ζάχαρη ή βούτυρο, και πως θα αποτελούν το μεζεδάκι του και όχι την βασική διατροφή του.

1. Γλυκοπατάτα: Είναι πολύ θρεπτικές, και έχουν πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αν θέλουμε να τις προσφέρουμε στον σκύλο μας, απλά τις βράζουμε και στην συνέχεια, είτε τις λιώνουμε με το πιρούνι και του προσφέρουμε έναν γευστικό πουρεδάκο, ή τις κόβουμε σε κυβάκια και "τρατάρουμε" το ζωάκι μας με γευστικές λιχουδιές!

2. Φυστικοβούτυρο: Πρόκειται ίσως για το πιο γνωστό υγιεινό σνακ που μπορούμε να μοιραστούμε με τον σκύλο μας. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούν όσοι έχουν kong για να γεμίζουν αυτό το παιχνιδάκι, και να το προσφέρουν για γλύψιμο στον σκύλο τους!

3. Γιαούρτι: Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή. Όταν λέμε γιαούρτι, εννοούμε το απλό γιαούρτι, και όχι αυτό με τις διάφορες γεύσεις, την έξτρα ζάχαρη και τα γλυκαντικά. Αν επιλέξουμε όμως ένα κανονικό παραδοσιακό γιαούρτι, τότε προσφέρουμε στον φίλο μας ένα καταπληκτικό προβιοτικό. Για την ακρίβεια, το γιαούρτι είναι τόσο υγιεινό, που μπορούμε να το συμπεριλαμβάνουμε ακόμα και σε κάθε γεύμα του σκύλου μας!

4. Αυγά: Όλοι έχουμε ανάγκη από πρωτεΐνη στο πρωινό μας! Μια νόστιμη ομελέτα λοιπόν μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο πρωινό ή σνακ για τον σκύλο μας. Προσοχή όμως, μην ξεχαστούμε και βάλουμε αλάτι και πιπέρι.

5. Φύκια: Εδώ θα αναρωτηθείτε αν τα φύκια είναι ανθρώπινη τροφή. Και όμως είναι! Κάποια είδη φυκιών έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και για τον άνθρωπο και για τον σκύλο. Τα περισσότερα δεν μπορούμε να τα βρούμε σε κανονική μορφή φυκιού, αλλά κυκλοφορούν στο εμπόριο σκόνες ή χαπάκια ως συμπλήρωμα διατροφής με βάση τα φύκια. Τέτοια συμπληρώματα μπορούμε να δίνουμε που και που στον σκύλο μας καθώς του προσθέτουμε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά στην διατροφή.

6. Καρότα: Τα καρότα έχουν πολλά αντιοξειδωτικά και κάνουν πολύ καλό στην υγεία την δική μας αλλά και του σκύλου μας. Ένα τραγανό baby carrot μπορεί να αποτελέσει ένα λαχταριστό σνακ για τον σκύλο μας που θα τον απασχολήσει μασουλώντας το για αρκετή ώρα!

7. Μήλα: Ζουμερές και τραγανές φέτες μήλου έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες και αποτελούν ένα γευστικό σνακ για τον σκύλο μας, που είναι σίγουρο πως θα το απολαύσει. Ειδικά αν τις βουτήξουμε λίγο σε φυστικοβούτυρο! Προσοχή όμως, να έχουμε αφαιρέσει από πριν τα κουκούτσια του μήλου τα οποία είναι τοξικά για τον σκύλο.

8. Τυρί: Το τυρί είναι ένα καταπληκτικό μεζεδάκι για τον σκύλο. Οι περισσότεροι σκύλοι το λατρεύουν. Όμως θα πρέπει να προσέξουμε, γιατί μερικά σκυλιά έχουν δυσανεξία στην λακτόζη. Αρχικά πρέπει να δώσουμε μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα στον σκύλο μας σε πολύ μικρή ποσότητα. Αν δούμε πως τα δέχεται κανονικά, τότε πλέον μπορούμε να του προσφέρουμε μπουκίτσες τυρί ως σνακ, και αυτό που συστήνεται περισσότερο, είναι το τυρί με χαμηλά λιπαρά. 

9. Μπανάνα: Η μπανάνα είναι πολύ θρεπτική για τον σκύλο. Ειδικά αν την παγώσετε ελαφρά στην κατάψυξη και του την προσφέρετε σαν παγωτό ξυλάκι ένα ζεστό μεσημέρι του καλοκαιριού, θα την λατρέψει!

10. Μούρα: Blueberries, blackberries, rasberries και φράουλες, όλα αυτά τα είδη είναι το ίδιο θρεπτικά για τους σκύλους όσο και για τους ανθρώπους. Περιέχουν φυσικά αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες. Όπως και με τις μπανάνες, δοκιμάστε να τα καταψύξετε και αυτά για λίγο, και να τα δώσετε σαν μπουκίτσες στον σκύλο σας, Θα τα λατρέψει! Αλλιώς μπορείτε να του βάλετε μερικά μέσα στο γιαούρτι του και να το κάνετε ακόμα πιο γευστικό.

Blueberries, Blackberries, Strawberries, & Raspberries - See more at: http://www.thetinydogsite.com/2011/11/10-human-foods-dog-eat/#sthash.l5IrOJ3c.dpuf
Blueberries, Blackberries, Strawberries, & Raspberries - See more at: http://www.thetinydogsite.com/2011/11/10-human-foods-dog-eat/#sthash.l5IrOJ3c.dpuf
Φυσικά υπάρχουν και άλλες ανθρώπινες τροφές που μπορούμε να μοιραστούμε με τον σκύλο μας, η λίστα δεν περιορίζεται εδώ. Πολλές τροφές όπως το κοτόπουλο, το ρύζι ή ο σολωμός, αποτελούν πολύ θρεπτικά γεύματα για τον σκύλο μας.
Όμως εδώ αναφέρουμε αυτές που μπορούμε να δώσουμε σαν εύκολο και υγιεινό σνακ στον σκύλο μας. Έτσι, όταν κάνουμε μια βόλτα στο πάρκο ή την εξοχή, εκτός από τα δικά μας γευστικά σνακ, μπορούμε να έχουμε μαζί και ένα καροτάκι ή ένα μηλαράκι για τον σκύλο μας, που εκτός από θρεπτικά συστατικά θα του προσφέρει και μια γευστική απόλαυση!

πηγή: theilovedogssite.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου