Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Οι 10 καλύτεροι και οι 10 χειρότεροι κολυμβητές στους σκύλους!

Κάποιες ράτσες σκύλων είναι γεννημένοι κολυμβητές,και κάποιες άλλες βουλιάζουν σαν τούβλο αν τα ρίξεις στο νερό!
Καλύτεροι κολυμβητές θεωρούνται γενικά τα κυνηγόσκυλα νερού, ενώ χειρότεροι, όσες φυλές έχουν πολύ βαρύ σώμα και μικροσκοπικά σε σχέση με το σώμα τους, πόδια, πράγμα που τους εμποδίζει να επιπλεύσουν και να μπορέσουν να κολυμπήσουν με άνεση.

Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά, τις 10 φυλές σκύλων που είναι οι καλύτεροι κολυμβητές, και τις 10 φυλές με τις χειρότερες επιδόσεις στο κολύμπι.

Πρωταθλητές στην κολύμβηση!

1. Newfoundland
Αν ένα Newfoundland έπαιρνε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σίγουρα θα καταλάμβανε την πρώτη θέση στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων. Αυτά τα σκυλιά είναι γεννημένοι κολυμβητές. Το παχύ τους τρίχωμα τα προστατεύει από τα κρύα νερά όπου συνήθως κολυμπούν, και οι μεμβράνες στις πατούσες, τους κάνουν δεινούς κολυμβητές. Παλιότερα τα Newfoundland ήταν σκυλιά εργασίας, και βοηθούσαν τους ψαράδες να τραβούν τα δίχτυα τους. Πλέον είναι υπέροχα σκυλιά για οικογένεια, με έναν πολύ γλυκό και ευγενικό χαρακτήρα.




2. Chesapeake Bay Retriever
Τα Chesapeake Bay Retrievers θεωρούνται δικαίως οι πιο "σκληροί" κολυμβητές. Αυτά τα σκυλιά αγαπούν τόσο πολύ το νερό, που τους δόθηκε το όνομα από την ακτή όπου αυτή η φυλή δημιουργήθηκε. Μπορούν να δουλέψουν με άνεση τόσο στην στεριά όσο στο νερό, και μπορούν να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες αν χρειαστεί. Όσοι έχουν Chesapeake Bay Retrievers, θα πρέπει να γνωρίζουν πως ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας και της εκτόνωσης του σκύλου, θα πρέπει να περιλαμβάνει και παιχνίδια στο νερό.




3.  Irish Setters
Παρόλο που τα Irish Setters θεωρούνται πολύ καλή φυλή για τα λιβάδια, αγαπούν εξίσου το νερό. Η φυλή αυτή δημιουργήθηκε από την μίξη πολλών άλλων φυλών, όπως το Irish Water Spaniel, το English Setter και το Pointer. Αυτά τα υπέροχα παιχνιδιάρικα σκυλιά είναι από τα πιο ενεργητικά που υπάρχουν, και έχουν εκτραφεί για να κυνηγούν. 








4. English Setter
Από την στιγμή που θαμπει ένα english setter στο νερό, δύσκολα θα βγει! Τα English Setters χρειάζονται μεγάλη άσκηση, και η πιο δημοφιλής δραστηριότητα γι' αυτά τα σκυλιά είναι το κολύμπι. Είναι μια πολύ έξυπνη φυλή που εκπαιδεύεται πολύ εύκολα.  










5. Golden Retrievers
Όταν σκεφτόμαστε σκυλιά να κολυμπούν, οι περισσότεροι φέρνουμε στο μυαλό τα  Golden Retrievers. Τα Golden Retrievers δημιουργήθηκαν από τα πρώτα retrievers σε συνδυασμό με τα καλύτερα water spaniels, και αυτό εξηγεί την καταπληκτική τους ικανότητα σε υδάτινο περιβάλλον. Διαθέτουν μάλιστα και γούνα που απωθεί το νερό!










  
6. Irish Water Spaniel
Είναι το πιο ψηλό από τα spaniels, και πρόκειται για μια από τις πιο έξυπνες φυλές που υπάρχουν. Το σγουρό τρίχωμά τους, φτιαγμένο από σφιχτές μπούκλες, κάνει την γούνα τους να απωθεί το νερό. Αυτά τα σκυλιά είναι δεινοί κολυμβητές και κυνηγοί υδρόβιων πτηνών. Είναι από τις πιο δημοφιλείς φυλές για την οικογένεια και για τις επιδείξεις. 








7. Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Είναι τα πιο μικρά από τα retrievers, αλλά μπορούν να ξεπεράσουν στο κολύμπι ακόμα και τα πιο μεγάλα "νερόσκυλα"! Αυτά τα παιχνιδιάρικα και πανέξυπνα σκυλιά έχουν διπλό τρίχωμα που απωθεί το νερό. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα για να εντοπίζουν και να κυνηγούν υδρόβια πτηνά.









 
8. Portuguese Water Dog
To  Portuguese Water Dog είναι μια σπάνια φυλή σκύλου εργασίας. Προέρχεται από την περιοχή της Πορτογαλίας Algarve, και αργότερα εξαπλώθηκε σε διάφορα μέρη του κόσμου. Τα Portuguese Water Dogs δημιουργήθηκαν για να μαζεύουν τα ψάρια μέσα στα δίχτυα, και για να πηγαινοφέρνουν πράγματα από τα πλοία στην στεριά. Ο Bo Obama είναι σίγουρα το πιο διάσημο Portuguese Water Dog αυτή την εποχή, και ελπίζουμε όσο ζει στον Λευκό Οίκο να καταφέρνει να κολυμπά και να ψαρεύει όσο συχνά θα ήθελε.




9. Labrador Retriever
Η φυλή από την οποία δημιουργήθηκε το Labrador είναι το St. John's Water Dog, μια μίξη από αγγλικές, ιρλανδικές και πορτογαλικές φυλές εργασίας. Ως σκύλος εργασίας, ο πρόγονος του Labrador μπορούσε να κουβαλάει σκοινιά στα πλοία, να ρυμουλκεί βάρκες και να μαζεύει δίχτυα. Αυτό όμως που τα έκανε ιδανικούς συντρόφους για τον άνθρωπο, είναι η αξιοθαύμαστη αφοσίωσή τους. Τα Labradors είναι γνωστά για την ικανότητά τους να φέρνουν το οτιδήποτε από το νερό στην στεριά. Στις μέρες μας συχνά χρησιμοποιούνται και ως ναυαγοσώστες. 



 
10. Spanish Water Dog
Από βοσκοί έως κυνηγοί, τα Spanish Water Dogs είναι ιδιαίτερα ευέλικτα σκυλιά εργασίας. Είναι πολύ ενεργητικά, ασυνήθιστα ευλύγιστα, πολύ έξυπνα και πολύ εύκολα εκπαιδεύσιμα. Η αγάπη τους για την θάλασσα είναι φανερή από την μεγάλη τους θέληση να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν νερό.









Και περνάμε τώρα στους..... ανεπίδεκτους μαθήσεως!

1. Bulldog
Το Bulldog είναι ίσως η λιγότερο φτιαγμένη για κολύμπι φυλή σκύλου. Όσοι έχουν bulldog θα πρέπει να έχουν λάβει ειδικά μέτρα ασφαλείας στο σπίτι τους, αν βρίσκονται σε μέρος όπου υπάρχει πισίνα, θα πρέπει να είναι περιφραγμένη και ο σκύλος να μένει μακριά. Σε περίπτωση που ένα bulldog βρεθεί μέσα στο νερό θα πρέπει να φορά σωσίβιο και να παρακολουθείται συνεχώς από έναν άνθρωπο δίπλα του. Το μεγάλο και βαρύ σώμα τους, τα κάνει να βουλιάζουν μέσα στο νερό σαν πέτρα. Αν προσθέσουμε σε αυτό και τα εκ γενετής αναπνευστικά προβλήματα που έχει ένα bulldog, καταλαβαίνουμε πως το να πνιγεί στο νερό είναι θέμα λεπτών.

 
2. Basset Hounds
To κοντόχοντρο σώμα των Basset Hounds, τα κάνει να κολυμπούν με δυσκολία. Το σώμα τους είναι χαμηλά στο έδαφος και τα κοντά ποδαράκια τους τα κάνουν να κινούνται αργά. Κουβαλούν τα δύο τρίτα του βάρους του σώματός τους στα δύο μπροστινά τους πόδια. Αυτή η τόσο άνιση κατανομή του βάρους τους, κάνει τα  Basset Hounds πολύ κακούς κολυμβητές.







 
3. Maltese
Τα Maltese είναι πολύ μικρά σκυλιά με τετράγωνο και στιβαρό σώμα. Παρόλο που δεν μπορούν να θεωρηθούν με τίποτα δεινοί κολυμβητές, τα καταφέρνουν να κολυμπήσουν έστω και για λίγο. Ο κίνδυνος που υπάρχει με αυτή την φυλή, δεν είναι τόσο το ίδιο το κολύμπι, όσο το ότι μπορεί να φοβηθούν ή να κρυώσουν πολύ εύκολα, αν κολυμπήσουν για αρκετή ώρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος πνιγμού. 





   
4. Dachshund
Το μακρύ σώμα του Dachshund, το δυσκολεύει στο κολύμπι. Τα κοντά ποδαράκια του δεν του δίνουν αρκετή δύναμη ώστε να μπορέσει να επιπλεύσει. Επιπλέον, παλεύει να κρατήσει το κεφάλι του έξω από τν νερό, καθώς έχει πολύ κοντό λαιμό.









 
5.  Scottish Terrier
Το βαρύ σώμα και τα κοντά πόδια που έχει το  Scottish Terrier, τον κάνουν πολύ κακό κολυμβητή. Η γούνα του επίσης είναι πολύ βαριά και απορροφά το νερό, πράγμα που δεν τον βοηθά καθόλου να επιπλεύσει. Αυτός ο σκύλος δεν θα πρέπει ποτέ να βρεθεί στο νερό χωρίς την επίβλεψη ενός ανθρώπου, γιατί μπορεί να βουλιάξει στην προσπάθειά του να κολυμπήσει. Παρόλο που τα Scottish Terrier αγαπούν το νερό και δεν το φοβούνται, οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην τα αφήνουν ποτέ μόνα τους κοντά σε θάλασσα ή πισίνα.




6. Pekingese
Τα  Πεκινουά παρόλο που είναι μικρά σκυλάκια αγκαλιάς, έχουν δυνατό και μυώδες σώμα. Το τρίχωμά τους έχει ένα πυκνό υπόστρωμα, και μακρύ και ίσιο εξωτερικό στρώμα. Αυτό το πυκνό τρίχωμα λειτουργεί ως εμπόδιο στην προσπάθειά τους να κολυμπήσουν. Η γούνα τους απορροφά νερό πολύ εύκολα, βαραίνει, και μπορούν εύκολα να βυθιστούν και να πνιγούν.








 
7. Shih Tzu
Αυτή η φυλή έχει και κοντή μουσούδα και κοντό λαιμό. Εξαιτίας αυτού, τα Shih Tzu παλεύουν να κρατήσουν το κεφάλι τους έξω από το νερό όταν προσπαθούν να κολυμπήσουν. Έχουν επίσης τρίχωμα που μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο, και βαραίνει πολύ όταν βραχεί. Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε ένα Shih Tzu να κολυμπά μόνο του χωρίς επίβλεψη, γιατί μπορεί να κουραστεί εύκολα και να πνιγεί.





 
 
8. Staffordshire Bull Terrier
Το σώμα αυτού του σκύλου δεν είναι ιδανικό για κολύμπι. Το Staffordshire Bull Terrier έχει ένα πολύ βαρύ και μυώδες σώμα. Το κεφάλι του είναι δυσανάλογο με το σώμα του, δημιουργώντας μια άνιση κατανομή βάρους. Αυτό τον δυσκολεύει στο κολύμπι, καθώς το πιο βαρύ κεφάλι του τον κάνει να βουλιάζει μπροστά, και ο σκύλος να παλεύει με τα πόδια του για να κρατήσει το κεφάλι του ψηλά.







9. Pug
Το μικρό σώμα των Pugs καθιστά το κολύμπι γι' αυτά μια πρόκληση. Το βάρος τους και τα μικρά πόδια τους, λειτουργούν ως εμπόδιο στην προσπάθειά τους να κολυμπήσουν. Σε κάποια pugs αρέσει το κολύμπι, παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει ποτέ να αφήνονται μόνα τους στο νερό, καθώς μπορούν πολύ εύκολα να βουλιάξουν.









10. Chow Chow
Η διάσημη αυτή φυλή έχει πολύ πυκνή γούνα, που μπορεί να είναι είτε τραχιά είτε απαλή. Παρόλο που το εξωτερικό τρίχωμα μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση, το εσωτερικό υπόστρωμα της γούνας τους έχει ιδιαίτερη μόνωση κατά του κρύου. Αυτό τα κρατά ζεστά ακόμα και μέσα στο παγωμένο νερό. Όμως το βαρύ τρίχωμά τους μπορεί να γεμίσει νερό και να βαρύνει, με αποτέλεσμα να βουλιάξουν και να πνιγούν ενώ κολυμπούν.






πηγή: pawnation.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου