Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Κρατήστε μακριά τα Πασχαλινά αυγά από τον σκύλο σας!

Τα πιο πρόσφατα περιστατικά που χρειάστηκαν περίθαλψη στο Περιφαρειακό Ιατρείο Άρρωστων Ζώων (PDSA) στην Αγγλία, ήταν η Poppy και η Molly, που έφαγαν από μια σακούλα με σοκολατένια κέρματα, και ένα σοκολατένιο πασχαλινό αυγό, αντίστοιχα. Το PDSA παρακαλεί όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, τον κίνδυνο της σοκολάτας για τους σκύλους.

Πιο συγκεκριμένα μόνο τον τελευταίο χρόνο, οι γιατροί και οι νοσοκόμες του PDSA αντιμετώπισαν πάνω από 400 περιστατικά σκύλων που είχαν καταναλώσει σοκολάτα. Πολλά σκυλιά χρειάστηκαν επείγουσα θεραπεία, καθώς η θεοβρωμίνη που υπάρχει μέσα στην σοκολάτα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δηλητηριώδης για τα ζώα. Επίσης η μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη που έχουν οι σοκολάτες που καταναλώνουμε, κάνει πολύ κακό και στην σιλουέτα αλλά και τα δόντια των τετράποδων φίλων μας.

Γι'αυτό λοιπόν θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, όχι μόνο με τα πασχαλινά αυγά και τις σοκολατένιες λιχουδιές, αλλά και με τις σταφίδες, τα φυστίκια και τους κόκκους καφέ, που και αυτά περιέχουν εξίσου τοξικές και επικίνδυνες ουσίες για τον οργανισμό των σκύλων. Θα πρέπει να φροντίζουμε λοιπόν όλα αυτά τα φαγώσιμα να είναι κρυμμένα και σε μέρη όπου τα σκυλάκια μας δεν μπορούν να φτάσουν και να καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου