Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

KONG - ένα έξυπνο παιχνίδι για σκύλους!


Το Kong πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του '70 στην Αμερική. Το δημιούργησε ο Joe Markham, όταν παρατήρησε πως ο σκύλος του, ένα Γερμανικό Ποιμενικό, προσπαθούσε να μασήσει πέτρες και έβλαπτε τα δόντια του. Αντίθετα παρατήρησε πως το ευχαριστούσε πολύ να μασουλάει για ώρες ένα σκληρό ελαστικό όπως είναι οι ρόδες των οχημάτων. Για αρκετά χρόνια πειραματιζόταν σχετικά με το μέγεθος και την σκληρότητα, μέχρι να καταλήξει να φτιάξει το τελικό Kong.

Το κλασικό Kong έχει το σχήμα χιονάνθρωπου, καθώς φαίνεται σαν να είναι 3 μπάλες η μια πάνω στην άλλη, ελαφρώς ζουληγμένες. Είναι φτιαγμένο από καουτσούκ, και το εσωτρικό του είναι κενό. Ο σκύλος μπορεί να παίξει με αυτό και να το μασουλάει είτε σκέτο, είτε μπορούμε να το γεμίσουμε με διάφορες λιχουδιές από την τρύπα που έχει μπροστά. Στην διαδικασία του μασουλήματος ο σκύλος ανακαλύπτει και τρώει σιγά σιγά τις λιχουδιές που έχει μέσα.

Μέσα στο Kong μπορούμε να βάλουμε διάφορα πράγματα: σκέτη ξηρά τροφή, σκέτο γιαουρτάκι ή τυρί cottage με λίγο μέλι, κυβάκια από κοτόπουλο, αλλαντικό ή κρέας σκέτα ή ανακατεμένα με γιαουρτάκι ή κρέμα τυρί κλπ.
Η λιχουδιά που κρύβει το Kong, μπορεί να απασχολήσει έναν σκύλο για αρκετή ώρα, καθώς εκτός από την ευχαρίστηση του μασουλήματος, γεύεται και κάτι που έχει νόστιμη γεύση. Με αυτόν τον τρόπο ένας αρκετά ενεργητικός σκύλος μπορεί να απασχοληθεί για αρκετή ώρα ήρεμα και να αποβάλλει το στρες του.

Τα Kong βγαίνουν σε διάφορα χρώματα που υποδεικνύουν και διαφορετικές ποιότητες:
Το κόκκινο είναι το κλασσικό kong που κάνει για όλους τους σκύλους και έχει μια μέτρια σκληρότητα.
Το ροζ και το γαλάζιο είναι ιδανικό για τα κουτάβια.
Το μαύρο είναι αρκετά πιο σκληρό και απευθύνεται στα "σκληρά σαγόνια"!
Και τέλος το μωβ είναι αρκετά πιο ήπιο και είναι καλύτερο για τους ηλικιωμένους σκύλους.

Στο εμπόριο υπάρχουν και αρκετές απομιμήσεις Kong που βγαίνουν σε πολύ περισσότερα χρώματα και σχέδια, η ποιότητά τους όμως δεν έχει καμμία σχέση με τα αυθεντικά.
Οπως και να έχει πάντως, το Kong θεωρείται εδώ και δεκαετίες ένα από τα πιο δημοφιλή μασουλητικά παιχνίδια για σκύλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου