Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Οι 10 φυλές με την μεγαλύτερη ενεργητικότητα.

1. Airedale
To Airedale είναι πανέξυπνο και γεμάτο ενθουσιασμό, και μπορεί να ανταποκριθεί πολύ καλά σε διάφορους τρόπους εκπαίδευσης. Χρειάζεται έντονη εξάσκηση, τόσο σωματική όσο και ψυχική, αλλιώς θα πλήξει θανάσιμα μέσα στο σπίτι. Καθώς έχει εκτραφεί αρχικά για έντονη εργασία, κρατήστε ένα Airedale πάντα σε εγρήγορση, είτε με εξειδικευμένη εκπαίδευση είτε με τον αθλητισμό.


2. Blue Heeler
Αυτή η πολύ όμορφη φυλή είναι πολύ πιστή και εργατική. Τα Blue Heeler είναι ιδανικά για τσοπανόσκυλα, ή για να κάνουν μαθήματα agility. Η επιπλέον εκπαίδευση τους παρέχει όχι μόνο την σωματική άσκηση που τους είναι απαραίτητη, αλλά παράλληλα τους διεγείρει και το μυαλό, πράγμα που απαιτείται να να είναι αυτά τα σκυλιά ισορροπημένα.


3. Chesapeake Bay Retrievers
Έχοντας μια έμφυτη συγγένεια με το νερό, τα Chesapeake Bay Retrievers τα καταφέρνουν υπέροχα με όλα τα θαλάσσια σπορ. Έχουν έναν φυσικό ενθουσιασμό να μάθουν το οτιδήποτε, αν και η εκπαίδευσή τους μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως. 


4. Dachshunds
Τα μεγάλα πράγματα έρχονται σε μικρά πακέτα! Τα Dachshunds έχουν ανάγκη από έντονη ψυχική και σωματική εκτόνωση για να μπορέσουν να παραμείνουν ήρεμα και να μην κάνουν σκανταλιές. Φτιάξτε στην αυλή σας έναν λάκκο για σκάψιμο, θάψτε εκεί μέσα έναν θησαυρό, και αφήστε το Dachshund σας να κάνει αυτό που ξέρει αυτό καλύτερα!


5. Fox Terrier
Αυτό το μικρόσωμο και παιχνιδιάρικο σκυλί αγαπά ιδιαίτερα να βρίσκεται με την αγέλη του, ειδικά όταν υπάρχουν και μικρά παιδιά που θα παίξουν και θα τρέξουν μαζί του. Εκτός από μια μεγάλη ποσότητα σωματικής άσκησης, τα Fox Terrier χρειάζονται ταυτόχρονα και έντονη ψυχική διέγερση που θα τους κρατήσει από μαι καταστροφική συμπεριφορά. Τα μαθήματα agility είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα Fox Terrier.


6. Siberian Huskies  
Αυτά τα πανέμορφα σκυλιά χρειάζονται όχι μόνο αρκετή άσκηση, αλλά και μια δουλειά. Καθώς εκτρέφονται ως σκυλιά εργασίας, τα Huskies πρέπει να έχουν έναν λόγο για να σηκωθούν το πρωί. Το να τους αναθέσεις μια καθημερινή εργασία, θα έχει ως αποτέλεσμα και μια ήρεμη και αρμονική συμβίωση με αυτά τα υπέροχα πλάσματα.



7. Irish Setter
Γνωστά για το βαθύ καστανοκόκκινο χρώμα τους, τα Irish Setter είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια δραστήρια οικογένεια. Με την μεγάλη ενεργητικότητα που διαθέτουν, τα Irish Setter αποτελούν τον ιδανικό σύντροφο για να κάνεις τζόγκινγκ ή πεζοπορία. 



8. Jack Russell Terrier  
Αυτά τα μικρά "καθαρματάκια" είναι υπερβολικά πληθωρικά, συνδυάζοντας την υψηλή ενεργητικότητα με την υψηλή νοημοσύνη. Αυτό το σκυλί θα πρέπει να κάνει μαθήματα agility ή να ασχοληθεί με οποιοδήποτε άλλο σπορ για να μπορέσει να κρατήσει το μυαλό του ενεργό και να καταναλώσει ταυτόχρονα όλη την περίσσια ενέργεια που διαθέτει. Αν ένα Jack Russell Terrier δεν ασκηθεί όσο πραγματικά χρειάζεται, τότε θα βρει από μόνο του εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης... που ο ιδιοκτήτης του δεν νομίζουμε να τους βρει και τόσο διασκεδαστικούς! 


9. Vizsla
Αυτά τα αξιαγάπητα, ιδανικά για οικογένεια, σκυλιά θα τρελαθούν χωρίς καθημερινή σωματική και πνευματική άσκηση. Γεννημένοι για κυνήγι, τα Vizsla θα τα κατάφερναν πολύ καλά σε μαθήματα ιχνηλασίας. Θα ήταν επίσης εξαιρετικοί σύντροφοι για κάποιον που κάνει τζόγκινγκ ή πεζοπορία. 


10. Weimaraner
Γνωστό και ως "Ghost Gray", το Weimaraner είναι ένα πληθωρικό, γεμάτο θέληση σκυλί. Με έντονες ηγετικές ικανότητες, χρειάζεται πολύ άσκηση για να εκτονώσει την ενέργειά του και να αισθανθεί ικανοποιημένο. Το Weimaraner είναι μια ακόμα φυλή, ιδανική για όσους κάνουν τζόγκινγκ ή ασχολούνται με την πεζοπορία.


πηγή: theilovedogssite.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου