Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Οι 10 φυλές με τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου.

1. Bernese Mountain Dog
Όπως είναι σύνηθες με τις μεγαλόσωμες φυλές, έτσι και τα Bernese Mountain dogs είναι επιρρεπή σε πολλούς τύπους καρκίνου. Οι έρευνες δείχνουν πως το 50% των σκυλιών αυτής της φυλής πεθαίνουν από καρκίνο!


2. Boxer
Τα Boxer έχουν το υψηλότερο ποσοστό μαστοκυττωμάτων από κάθε άλλη φυλή. Το παρήγορο είναι πως οι όγκοι αυτοί αναπτύσσονται πολύ αργά, παρόλα αυτά η ιατρική εξέταση είναι απαραίτητη με το που θα ψηλαφηθεί κάποιο εξόγκωμα στο δέρμα. Παρόλο που τέτοιοι όγκοι εμφανίζονται συνήθως σε πιο ηλικιωμένα ζώα, δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν και σε σκυλιά νεαρής ηλικίας.



3. Cocker Spaniel
Η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου αυτών των χαριτωμένων σκύλων είναι ο καρκίνος. Έρευνα του 2004 έδειξε πως το 23% των κόκερ έχουν νοσήσει από καρκίνο.


4. Doberman Pinscher
Τα Dobermans όχι μόνο  βρίσκονται στην 10άδα, αλλά θα μπορούσαν να βρίσκονται μέσα στις 5 πρώτες φυλές που κινδυνεύουν από καρκίνο. Είναι επιρρεπείς σε πολλούς τύπους καρκίνου, αλλά ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συνηθισμένος που εμφανίζεται στα θηλυκά Doberman.



5. German Shepherd
Τα German Shepherds είναι επιρρεπή σε διάφορους τύπου καρκίνου, αλλά τα σαρκώματα είναι αυτά που εμφανίζονται με την μεγαλύτερη συχνότητα σε αυτή τη φυλή.



6. Giant Schnauzer
Τα  Giant Schnauzers, ειδικά αυτά που έχουν σκούρο χρώμα, κινδυνεύουν από μελανώματα και καρκίνο του δέρματος.



7. Golden Retriever
Τα Golden Retrievers έχουν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου ανάμεσα στους σκύλους, και προσβάλλονται συνήθως από λεμφοσάρκωμα και αιμαγγειοσάρκωμα.



8. Great Dane
παρόλο που οι Μεγάλοι Δανοί, λόγω του τεράστιου μεγέθους τους, θα έπρεπε να κινδυνεύουν περισσότερο από συστροφή στομάχου και καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος είναι η συνηθέστερη αιτία θανάτου αυτών των καλοσυνάτων γιγάντων.


9. Rottweiler
Το οστεοσάρκωμα είναι αυτό που προσβάλλει περισσότερο τα rottweilers, αν και άλλοι τύποι καρκίνου εμφανίζονται συχνά σε αυτά τα σκυλιά.



10. Standard Poodle
Εκτιμάται πως το 40% των Poodles κανονικού μεγέθους, πεθαίνουν από καρκίνο, καθώς είναι επιρρεπή σε διάφορους τύπους της νόσου.

πηγή: theilovedogssite.com
As is typical for many large breeds, Bernese Mountain Dogs fall victim to many types of cancer. In fact, studies have reported that up to half of it's breed will die from the disease.
Read more at http://theilovedogssite.com/10-breeds-with-highest-cancer-rates/#6HjYeYlOLYtlLyi3.99

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου