Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο: για ποιο λόγο εκτρέφονταν αρχικά αυτές οι φυλές!

Rhodesian Ridgeback
Αυτοί  οι ενεργητικοί τιτάνες εκτρέφονταν αρχικά για να κυνηγούν λιοντάρια και άλλα μεγάλα αιλουροειδή στην Νότιο Αφρική. Κοινωνικοποιούνται καλά, και αν είναι εκπαιδευμένα, ως ενήλικα μπορούν να είναι απολύτως ήρεμα και με συγκροτημένη συμπεριφορά. Ως κουτάβια όμως, μέχρι να φτάσουν την ηλικία των 2 ετών, αποτελούν σαφώς μια οβίδα ενεργητικότητας, και κυνηγούν τις γάτες όπου τις βρουν, καθώς αυτή είναι η φύση τους.


Bedlington Terrier 
Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για τα Bedlington Terrier από την εμφάνισή τους και το "φρου φρου" χτένισμα του κεφαλιού τους. Αυτά τα σκυλιά εκτρέφονταν για να κυνηγούν αρουραίους στα αγγλικά ανθρακωρυχεία.
Αργότερα διασταυρώθηκαν με τα Wippets και έγιναν πολύ πιο γρήγορα, και κατάλληλα πλέον για κυνήγι μεγαλύτερων ζώων.


Portuguese Water Dog
Ξεκίνησαν να εκτρέφονται αρχικά από ψαράδες στα παράλια της Πορτογαλίας. Αυτά τα "νερόσκυλα" προορίζονταν για να βουτάνε από τα πλοία και να μαζεύουν τα κομμένα δίχτυα, να κυνηγούν κοπάδια ψαριών, και να μεταφέρουν μηνύματα από τη μια βάρκα στην άλλη κολυμπώντας. Τώρα πια, το πιο γνωστό Portuguese Water Dog απολαμβάνει τις ανέσεις του Λευκού Οίκου.


Dachshund
Γερμανικής καταγωγής, είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως αυτά τα χαριτωμένα μικρούλικα σκυλάκια, εκτρέφονταν αρχικά για να κυνηγούν, να σκάβουν και να ανακαλύπτουν διαφόρων λογιών ζωάκια του δάσους, όπως αλεπούδες και ασβούς. Αυτά τα πεισματάρικα και ενεργητικά σκυλιά έχουν την ικανότητα να παρακολουθούν ένα πληγωμένο ζώο για μέρες.

 
Dalmatian
Παρόλο που η προέλευση αυτών των ξεχωριστών σκυλιών είναι άγνωστη, τα Δαλματίας είχαν προτιμηθεί αρχικά από την Πυροσβεστική, λόγω της πολύ καλής τους σχέσης με τα άλογα. Πολύ πριν εφευρεθούν οι μηχανές, άλογα έσερναν τα πυροσβεστικά οχήματα, και τα σκυλιά Δαλματίας είχαν την ευθύνη να φυλάνε τα άλογα όταν αυτά δεν εργάζονταν, και να τρέχουν δίπλα τους στα έκτακτα περιστατικά.


Welsh Corgi
Και οι δύο παραλλαγές των Corgi (τα Pembroke που δεν έχουν ουρά, και τα Cardigan με την ουρά) εκτρέφονταν αρχικά για να βόσκουν βοοειδή. Λόγω του χαμηλού τους ύψους και μεγέθους, τα Corgi δάγκωναν τις αγελάδες στα πόδια ώστε να τις κάνουν να προχωρούν γρήγορα και έτσι να αποφεύγεται ο συνωστισμός.


Lhasa Apso
Πλέον τα Lhasa Apso είναι μοντέρνα σκυλάκια συντροφιάς, όμως η καταγωγή τους είναι από το Θιβέτ. Διασταυρώθηκαν και με άλλες ράτσες, και αποτέλεσαν τους φρουρούς των παλατιών και των Βουδιστικών ναών. με το χαρακτηριστικό γάβγισμα τους, τα Lhasa Apso ειδοποιούσαν τους φρουρούς για οποιαδήποτε εισβολή.



Tibetan Mastiff
Τα Θιβετιανά Mastiff διασταυρώθηκαν με τα Lhasa Apso και αποτέλεσαν και αυτά τους φρουρούς των παλατιών και των Βουδιστικών ναών. Ενώ τα Lhasa Apso ειδοποιούσαν για εισβολή με το γάβγισμα τους, τα Θιβετιανά Mastiff ακινητοποιούσαν τον εισβολέα με το δάγκωμα τους, ή έστω με το να τους στριμώξουν στην γωνία.


Yorkshire Terrier
Ένα ακόμα πασίγνωστο σκυλάκι αγκαλιάς, εκτρέφονταν αρχικά για να κυνηγά αρουραίους. Οι ανθρακωρύχοι της Βρετανίας χρησιμοποιούσαν τα Yorkshire Terrier για να καθαρίσουν το μέρος από τα τρωκτικά πριν πιάσουν αυτοί δουλειά.


Airedale
Αυτά τα αξιαγάπητα σκυλιά κατάγονται από την κοιλάδα Aire της Αγγλίας, και είναι γνωστά ως τα μεγαλύτερα terrier που υπάρχουν. Αρχικά τα εξέτρεφαν οι χωρικοί για να κυνηγούν βίδρες, στην πορεία όμως τα Airedale έγιναν διάσημα ως οι καλύτεροι μεταφορείς μηνυμάτων κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

πηγή: theilovedogssite.com
Another pampered little lap dog was also originally intended to hunt rats. British coal miners relied on these scrappy dogs to clear out the rodents before they went to work.
Read more at http://theilovedogssite.com/you-might-be-surprised-what-these-10-dog-breeds-were-originally-bred-for/#Rs4MV48CKmPVCphE.99
Bred originally by fisherman in and around the coast of Portugal, these water dogs were intended to dive off the boats to retrieve broken nets, herd fish and carry messages between boats. The most prominent Portuguese Water Dog is resting comfortably in the White House.
Read more at http://theilovedogssite.com/you-might-be-surprised-what-these-10-dog-breeds-were-originally-bred-for/#WrvAZXgxB7Wizafo.99

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου