Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μηλόξυδο: ευεργετικό και θεραπευτικό για τους σκύλους.

Το μηλόξυδο έχει πολλές εφαρμογές στους σκύλους και μπορεί να τους ανακουφίσει και να τους θεραπεύσει από διάφορες παθήσεις ή ενοχλήσεις:

- Οταν ο σκύλος είναι ανορεκτικός, βάλτε του μια κουταλιά της σούπας (δοσολογία για έναν σκύλο 20 κιλών περίπου) μηλόξυδο μέσα στο φαγητό του, δύο φορές τη μέρα.

- Αν ο σκύλος έχει έντονη φαγούρα ή εξανθήματα στο δέρμα, προσθέστε λίγο μηλόξυδο σε ένα μπουκάλι με νερό, και ψεκάστε με το μείγμα το τρίχωμα του σκύλου. Θα του κατευνάσει την φαγούρα, και τα εξανθήματα θα απορροφηθούν πολύ γρήγορα. Αν ο ερεθισμός στο δέρμα του είναι μεγάλος, τότε αυξήστε την δοσολογία του μηλόξυδου στο μείγμα, και αναμείξτε ίση ποσότητα μηλόξυδου και νερού μέσα στο μπουκάλι.

- Αν ο σκύλος έχει πρόβλημα με καταρροή στα μάτια, και βήχα, βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδου μέσα στο φαγητό του (για έναν σκύλο 20 κιλών περίπου), δύο φορές τη μέρα. Θα τον βοηθήσει να το ξεπεράσει πιο εύκολα.

- Αν θέλουμε να διατηρούμε τα αυτάκια του σκύλου μας καθαρά, χωρίς άσχημη οσμή και μολύνσεις, προσθέτουμε λίγες σταγόνες μηλόξυδου πάνω σε ένα βρεγμένο βαμβάκι, και με αυτό καθαρίζουμε προσεκτικά το εσωτερικό των αυτιών.

Τέλος το μηλόξυδο είναι ευεργετικό και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως στην υποθερμία, τη δυσκοιλιότητα, την αδυναμία, τον ερεθισμό από τσιμπίματα ψύλων, τους κάλους στους αγκώνες και τα προβλήματα στις αρθρώσεις.

2 σχόλια:

  1. το ξιδι σε δερματικα νοσηματα ως διαλυμα αραιωμενο ειχε χρησιμοποιηθει εκτεταμενα,οπως και σε ωτιτιδες που δεν ειχε γινει διατρυση τυμπανου και μυριγγιτιδα,σε οποιαδηποτε αλλη χρηση οδηγει σε ελκη οισοφαγου,στομαχου,αναφυλακτικες αντιδρασεις και πνιγμο,τα μισα ζωα που εχουν καταναλωσει δηλητηριωδη δηγματα,κοινως φολες,καταληγουν απο την χρηση ξιδιου ως εμετικου που αφενος καιει τον πνευμονα λογω της μεταφορας του μεσω του λαρυγγα σε τραχεια(σπασμος λογω δηλητηριου και οξυτητας)αφετερου ως οργανικος μεταβολιτης υποβοηθαει-συνεργει στη γρηγοροτερη δραση των τοξικων μεταβολιτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης μπορούμε να πάρουμε 2 δοντια απο δράκουλα, ενα ποδαράκι νυχτερίδας, 3 τούφες από το τρίχωμα του σκύλου μας, 1 δάκρυ γοργόνας τα βράζουμε για μισή ώρα, αλλά μόνο νυχτα με πανσέληνο και αφου τα περάσουμε απο 3 σταθροδρόμια βαζουμε απο ένα κουταλάκι μαζί με το φαγητο!!! ΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΜΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή